De eerste 10 dagen na een haartransplantatie​

Voor de meeste mensen komen er veel vragen kijken bij een haartransplantatie. Zo vraagt u zich af wanneer het eindresultaat zichtbaar is, of u mag douchen na een haartransplantatie of u wel of niet mag roken of drinken en misschien wel wanneer u een pet of hoed mag op doen. Deze vragen zijn allemaal logisch om te stellen en maken wij met behulp van deze blog dit allemaal voor u helder. 

In het kort: Istanbul Hair maakt gebruik van geavanceerde technieken waardoor de herstelperiode vrij kort is. Zo gaan wij te werk met de FUE- of DHI-methode. De eerste 10 dagen van uw haartransplantatie zullen de dagen zijn waar u het meest verschil ziet bij het herstelproces van uw hoofdhuid. 

 

Dag 1

Direct na je een haartransplantatie hebt gehad, is het normaal dat u moe en of suf bent. Het gaat immers om een behandeling die wel tot 6-8 uur kan oplopen. Na de haartransplantatie is het goed om goed te rusten en tijdig te eten. Bij het slapen is een nek-kussen ideaal, zo geeft u geen druk op uw hoofd. We werken bij de haartransplantatie met plaatselijke verdoving, het gebied waar het is aangebracht kan nog als ‘doof’ ervaren worden. Het is ten strengste belangrijk dat u de eerste dagen na de haartransplantatie de hoofdhuid niet mag wrijven, koelen of masseren.

Dag 2

Na de avond thuis te hebben doorgebracht, bent u weer te verwachten bij ons op de kliniek. Uw hoofdhuid is nog steeds rood en kan ook branderig aanvoelen. Bij de kliniek gaan wij uw hoofd/haren wassen. Het is normaal als er nog zwellingen op het gezicht en op de hoofd zijn, deze trekken langzaam weg.

Dag 3

Vanaf dag 3 zouden de getransplanteerde haren zich hebben gehecht aan de hoofdhuid.
U mag vanaf deze dag uw hoofd wassen maar niet langer dan 5 minuten het hoofd onder de douche houden.

Dag 4

De zwelling zal zich verplaatsen en zakt richting de ogen. Dit belemmert het herstel van de haartransplantatie niet en is volkomen normaal. Het is belangrijk om voldoende water te drinken.

Dag 5

Vanaf dag 5 zult u merken dat de korstjes op de hoofdhuid los beginnen te raken. Het is van belang dat u de huid zichzelf laat herstellen en deze korstjes niet aanraakt of eraf trekt.

Dag 6

Het nuttigen van alcohol en het roken kunnen het herstelproces negatief beïnvloeden. Hierdoor adviseren wij ook dat u tot en met dag 5 hier niet gebruik van maakt.

Dag 7-10

Vanaf dag 10 is het moment dat u weer uw pet of hoed mag op doen. Alle korstjes zijn op dit moment verdwenen, dit kan bij sommige ook 1 tot 2 dagen langer duren. De getransplanteerde haren zullen vanaf dag 10 ook gaan uitvallen.

Overige adviezen

Na uw haartransplantatie adviseren wij u sporten, zwemmen en sauna bezoekjes te vermijden. Dit tot zeker 2 weken na de haartransplantatie.