Haartransplantatie met haar van een ander​

We hebben vast wel allemaal een buurman/buurvrouw, vriend/vriendin of een familielid met mooi vol haar. Worstelt u zelf met het probleem dat u inhammen begint te krijgen of zelfs kale plekken heeft? Jammer genoeg zit het niet bij iedereen in zijn/haar genen om gezegend te zijn met een prachtige haardos. Nu vraagt u zich vast af of het mogelijk is om een haartransplantatie te ondergaan met het haar van een ander, in deze blog zullen we dit verder voor u uitwerken. 

Donorhaar van een ander

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, is het antwoord op de vraag of een haartransplantatie mogelijk is met het haar van een ander; nee. Hoe zit het dan in zijn werking? Het haar van een ander wordt door ons lichaam als lichaamsvreemd aanvaard en zal worden afgestoten op het moment van plaatsing. Deze haartransplantatie is dan zo goed als onmogelijk en het donorhaar zal alleen opgenomen worden als je een eeneiige tweeling bent, maar dit is ook niet met volledige zekerheid te beloven.

Hoe werkt het wel?

We weten nu het antwoord dat het dus niet mogelijk is om het haar van een ander als donor te gebruiken. Als u in aanmerking komt voor een haartransplantatie dan wordt er haar van uw donorgebied dit is meestal bij de haarkrans, verwijdert en geplaatst in de kale of kalende zone. De haarwortel groepjes ook wel grafts genoemd worden zonder enige hechtingen op de gewenste plek getransplanteerd. 

Wij gaan met twee methodes te werk namelijk de ‘’ FUE’’ en de ‘DHI. Beide methodes hebben een andere werkwijze en zullen bij intake met u behandeld worden. 

Voor meer informatie over haartransplantatie.