Is Een Haartransplantatie Mogelijk Met Kroeshaar?

Is een haartransplantatie mogelijk met kroeshaar?

Nu heeft u besloten een haartransplantatie te laten doen, maar u heeft kroeshaar of haartype 4a, b of c. Is het dan nog wel mogelijk om een haartransplantatie te laten doen? En zo ja, gaat het anders dan een normale haartransplantatie en welke complicaties komen er dan bij kijken? Wij geven u antwoord op al die vragen en meer met dit blog.  

Is een haartransplantatie met kroeshaar mogelijk?

Ja, het is wel zeker mogelijk! Het zal echter wel iets anders gaan dan bij een haartransplantatie bij een persoon die steil haar heeft, echter kan het wel net zo vaak gedaan worden als bij een persoon met stijl haar. Om deze reden voeren ook nog niet alle haartransplantatie klinieken deze behandeling op mensen met kroeshaar uit.

De complicaties

Ondanks dat het mogelijk is een haartransplantatie op kroeshaar uit te voeren komt het wel met hun eigen reeks complicaties. Bij een persoon met kroeshaar heeft het haarfollikel – ook wel het haarzakje – een andere vorm dan bij iemand met stijl haar. De haarfollikel krult namelijk onderhuids door. Dit zorgt ervoor dat het eruit halen en terugplaatsen een stukje moeilijker is en met meer precisie gedaan moet worden, daar bovenop kost het ook meer tijd. 

 

Mensen met kroeshaar hebben ook gemiddeld minder haarfollikels dan een persoon met stijl haar. Namelijk tussen 55.000 en 60.000 in plaats van gemiddeld 100.000 follikels bij stijl haar. Maar over het algemeen ziet een persoon met sterk krullend haar wel sneller het resultaat van een haartransplantatie. Dit komt omdat gekruld haar vaak een groter deel van de huid bedekt dan stijl haar. Hierdoor kan er ook een lager aantal grafts gebruikt worden tijdens de haartransplantatie, maar zal het resultaat even goed zijn en zal het even goed werken. 

 

Heeft u meer brandende vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts!