Botox Behandeling bij Istanbul Hair

Botox

Wat houdt een behandeling met botox in?

Botox is een natuurlijk verkregen eiwit dat tijdelijkes pierontspanning veroorzaakt en wordt toegediend via injecties. In Nederland wordt er gebruikgemaakt van diverse merken botulinetoxine, waaronder Dysport, Bocouture en Azzalure.

Er zijn drie veilige merken botulinetoxine, namelijk Botox®, Azzalure® en Bocouture®. Hoewel de werking vergelijkbaar is, zijn er kleine verschillen in de samenstelling. Bij 95% van de mensen is het effect van deze drie merken gelijk, en het maakt voor het resultaat geen verschil met welk merk ze worden behandeld.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat deze merken hoog worden beoordeeld op het gebied van kwaliteit, veiligheid, resultaat en klanttevredenheid. Wij kiezen ervoor om het merk Bocouture te gebruiken.

Hoe werkt Botox?

Botulinetoxine ontspant de spieren.

Botulinetoxine blokkeert de overdracht van signalen van de zenuwen naar de spieren, waardoor de activiteit van de spieren afneemt of tijdelijk wordt stilgelegd. Dit eiwit, in zeer kleine en sterk verdunde hoeveelheden, wordt geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de expressielijntjes die ontstaan bij mimiek, zoals fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen.

Botulinetoxine onderbreekt de signalen van de zenuwen.

Botulinetoxine blokkeert de activiteit van zenuwen die de zweetklieren aansturen, wat resulteert in het verminderen van zweetproductie, met name in gebieden zoals de oksels. Daarnaast wordt Botulinetoxine (Azzalure) ingezet tegen tandenknarsen en migraine. Het onwillekeurig aanspannen van gezichtsspieren wordt beschouwd als een mogelijke oorzaak van migraine

Door het toedienen van Botulinetoxine, bijvoorbeeld in het voorhoofd of de frons, wordt veel van de spanning verminderd. Dit leidt tot een verlichting van druk gevoelens, zoals in de schedel of rond de ogen, waardoor u minder snel last zult hebben van ongemakken.

Voor elk gebied heb ik een kleine informatie erbij gezet over wat het doet en hoe het werkt

Wat het doet:
Vermindert voorhoofdslijnen en rimpels voor een gladder uiterlijk.
Hoe het werkt:
Botox wordt strategisch geïnjecteerd om spieractiviteit te verminderen en het
voorhoofd te ontspannen.

Wat het doet:
Geeft de wenkbrauwen een subtiele lift voor een jeugdiger uiterlijk.
Hoe het werkt:
Botox wordt gebruikt om specifieke spieren te ontspannen, waardoor de wenkbrauwen natuurlijk omhoog worden gebracht

Wat het doet:
Vermindert fijne lijntjes rond de ogen, bekend als kraaienpootjes.
Hoe het werkt:
Botox wordt nauwkeurig toegepast om de spieren rond de ogen te ontspannen,
waardoor rimpels verminderen.

Wat het doet:
Verzacht de fronslijnen tussen de wenkbrauwen.
Hoe het werkt:
Botox ontspant de spieren die verantwoordelijk zijn voor fronsen, waardoor een
gladdere uitdrukking ontstaat.

Wat het doet:
Minimaliseert het zichtbare tandvlees bij een glimlach.
Hoe het werkt:
Botox wordt gebruikt om de spieren te verzwakken die de bovenlip omhoog trekken, waardoor het gummy-smile-effect wordt verminderd.

Wat het doet:
Definieert de kaaklijn en vermindert tandenknarsen.
Hoe het werkt:
Botox wordt toegepast om de kaakspieren te ontspannen, waardoor tandenknarsen wordt verminderd en de kaaklijn wordt verbeterd.

Wat het doet:
Verbetert de kincontour voor een evenwichtige gezichtsproportie.
Hoe het werkt:
Botox wordt zorgvuldig aangebracht om de spieren te ontspannen en de kin te
verfraaien

Wat zijn de details van een behandeling met botox?

Botulinetoxine blokkeert de communicatie tussen de zenuwuiteinden in de huid en de spiertjes in de huid, waardoor deze spieren niet langer volledig kunnen worden aangespannen. Het duurt doorgaans 1-2 weken voordat het maximale effect wordt bereikt, waarna de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen geleidelijk weer toeneemt. Nieuwe zenuwuiteinden groeien namelijk aan om de geblokkeerde te vervangen. In eerste instantie wordt aanbevolen om de behandeling elke 3 -6 maanden te herhalen.

Helaas kunnen zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven niet worden behandeld met botox (en/of fillers). Na verloop van tijd zal de tijd tussen de behandelingen waarschijnlijk toenemen tot ongeveer 4-9 maanden. Mensen die neigen naar veel fronsen, ervaren soms onbedoeld een norse of boze gelaatsuitdrukking. Daarnaast kunnen fronsrimpels persistent zijn in de huid. Deze behandeling helpt niet alleen bij het verminderen van bestaande rimpels, maar kan ook preventief werken. Er bestaat vaak zorg over het verlies van natuurlijke mimiek, maar dit is niet van toepassing wanneer de behandeling beperkt blijft tot de drie aangewezen gebieden (voorhoofdrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes). Voor onze botoxbehandeling gebruiken we het merk Belotero.

Veiligheid Botox

Botox is uitermate veilig als geneesmiddel. Het valt onder de geneesmiddelenwet, wat betekent dat het uitgebreid is onderzocht op effectiviteit, bijwerkingen en complicaties voordat het werd toegelaten op de markt. Botulinetoxine wordt al meer dan veertig jaar toegepast in de medische wereld, zowel bij kinderen als volwassenen met spierspasmen. Tot op heden zijn er geen nadelige langetermijneffecten geregistreerd.