kroes haartransplantatie

Botox
Behandeling

Botox

Wat houdt een behandeling met botox in?

Botox is een natuurlijk verkregen eiwit dat tijdelijkes pierontspanning veroorzaakt en wordt toegediend via injecties. In Nederland wordt er gebruikgemaakt van diverse merken botulinetoxine, waaronder Dysport, Bocouture en Azzalure.

Er zijn drie veilige merken botulinetoxine, namelijk Botox®, Azzalure® en Bocouture®. Hoewel de werking vergelijkbaar is, zijn er kleine verschillen in de samenstelling. Bij 95% van de mensen is het effect van deze drie merken gelijk, en het maakt voor het resultaat geen verschil met welk merk ze worden behandeld.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat deze merken hoog worden beoordeeld op het gebied van kwaliteit, veiligheid, resultaat en klanttevredenheid. Wij kiezen ervoor om het merk Bocouture te gebruiken.

Hoe werkt Botox?

Botulinetoxine ontspant de spieren.

Botulinetoxine blokkeert de overdracht van signalen van de zenuwen naar de spieren, waardoor de activiteit van de spieren afneemt of tijdelijk wordt stilgelegd. Dit eiwit, in zeer kleine en sterk verdunde hoeveelheden, wordt geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de expressielijntjes die ontstaan bij mimiek, zoals fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen.

Botulinetoxine onderbreekt de signalen van de zenuwen.

Botulinetoxine blokkeert de activiteit van zenuwen die de zweetklieren aansturen, wat resulteert in het verminderen van zweetproductie, met name in gebieden zoals de oksels. Daarnaast wordt Botulinetoxine (Azzalure) ingezet tegen tandenknarsen en migraine. Het onwillekeurig aanspannen van gezichtsspieren wordt beschouwd als een mogelijke oorzaak van migraine

Door het toedienen van Botulinetoxine, bijvoorbeeld in het voorhoofd of de frons, wordt veel van de spanning verminderd. Dit leidt tot een verlichting van druk gevoelens, zoals in de schedel of rond de ogen, waardoor u minder snel last zult hebben van ongemakken.

Voor elk gebied heb ik een kleine informatie erbij gezet over wat het doet en hoe het werkt

Wat het doet:
Vermindert voorhoofdslijnen en rimpels voor een gladder uiterlijk.
Hoe het werkt:
Botox wordt strategisch geïnjecteerd om spieractiviteit te verminderen en het
voorhoofd te ontspannen.

Wat het doet:
Geeft de wenkbrauwen een subtiele lift voor een jeugdiger uiterlijk.
Hoe het werkt:
Botox wordt gebruikt om specifieke spieren te ontspannen, waardoor de wenkbrauwen natuurlijk omhoog worden gebracht

Wat het doet:
Vermindert fijne lijntjes rond de ogen, bekend als kraaienpootjes.
Hoe het werkt:
Botox wordt nauwkeurig toegepast om de spieren rond de ogen te ontspannen,
waardoor rimpels verminderen.

Wat het doet:
Verzacht de fronslijnen tussen de wenkbrauwen.
Hoe het werkt:
Botox ontspant de spieren die verantwoordelijk zijn voor fronsen, waardoor een
gladdere uitdrukking ontstaat.

Wat het doet:
Minimaliseert het zichtbare tandvlees bij een glimlach.
Hoe het werkt:
Botox wordt gebruikt om de spieren te verzwakken die de bovenlip omhoog trekken, waardoor het gummy-smile-effect wordt verminderd.

Wat het doet:
Definieert de kaaklijn en vermindert tandenknarsen.
Hoe het werkt:
Botox wordt toegepast om de kaakspieren te ontspannen, waardoor tandenknarsen wordt verminderd en de kaaklijn wordt verbeterd.

Wat het doet:
Verbetert de kincontour voor een evenwichtige gezichtsproportie.
Hoe het werkt:
Botox wordt zorgvuldig aangebracht om de spieren te ontspannen en de kin te
verfraaien

Wat zijn de details van een behandeling met botox?

Botulinetoxine blokkeert de communicatie tussen de zenuwuiteinden in de huid en de spiertjes in de huid, waardoor deze spieren niet langer volledig kunnen worden aangespannen. Het duurt doorgaans 1-2 weken voordat het maximale effect wordt bereikt, waarna de mogelijkheid om de spiertjes aan te spannen geleidelijk weer toeneemt. Nieuwe zenuwuiteinden groeien namelijk aan om de geblokkeerde te vervangen. In eerste instantie wordt aanbevolen om de behandeling elke 3 -6 maanden te herhalen.

Helaas kunnen zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven niet worden behandeld met botox (en/of fillers). Na verloop van tijd zal de tijd tussen de behandelingen waarschijnlijk toenemen tot ongeveer 4-9 maanden. Mensen die neigen naar veel fronsen, ervaren soms onbedoeld een norse of boze gelaatsuitdrukking. Daarnaast kunnen fronsrimpels persistent zijn in de huid. Deze behandeling helpt niet alleen bij het verminderen van bestaande rimpels, maar kan ook preventief werken. Er bestaat vaak zorg over het verlies van natuurlijke mimiek, maar dit is niet van toepassing wanneer de behandeling beperkt blijft tot de drie aangewezen gebieden (voorhoofdrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes). Voor onze botoxbehandeling gebruiken we het merk Belotero.

Veiligheid Botox

Botox is uitermate veilig als geneesmiddel. Het valt onder de geneesmiddelenwet, wat betekent dat het uitgebreid is onderzocht op effectiviteit, bijwerkingen en complicaties voordat het werd toegelaten op de markt. Botulinetoxine wordt al meer dan veertig jaar toegepast in de medische wereld, zowel bij kinderen als volwassenen met spierspasmen. Tot op heden zijn er geen nadelige langetermijneffecten geregistreerd.

Over FUE haartransplantatie

FUE haartransplantatie is een bekend maar effectieve transplantatie methode. Door gebruik te maken van microscopisch kleine instrumenten (maximaal 0,55 tot 0,70 mm doorsnede) worden de haarzakjes stuk voor stuk uit het donorgebied weggenomen en getransplanteerd in de kale / kalende zone. Dit wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en wij werken met Blade FUE on ICE Grafts. Het wondje is nauwelijks groter dan een wond van een injectie, dus maakt hechtingen overbodig. Een gedeelte van de getransplanteerde haren zullen uitvallen, maar na een aantal maanden is het resultaat wel goed zichtbaar. Het optimale resultaat zal na 7 tot 12 maanden bereikt zijn.

FUE methode

Bij de FUE-methode haalt de arts de haarwortels uit de haarkrans achterop het hoofd. Deze haarkrans wordt ook wel het donorgebied genoemd en is voorzien van haren die ongevoelig zijn voor het hormoon dat zorgt voor erfelijk haarverlies. Één voor één worden deze haarwortels verwijderd (geëxtraheerd) met een minuscuul hol naaldje van 0.6/0.8 mm. Vervolgens worden er kleine incisies gemaakt in de kale of kalende zone waar de haren vervolgens in teruggeplaatst worden.

Onze werkwijze

Stap 1

Aftekenen

Voordat we met de behandeling beginnen, overlegt de arts met u op welk gebied we ons gaan richten. De arts bespreekt het beoogde resultaat met u, zodat de behandeling precies aan uw wensen zal voldoen. De arts stelt vast hoeveel Grafts er nodig zijn voor het gewenste effect.

Istanbulhair aftekenen haartransplantatie

Stap 2

Verdoving

Om ervoor te zorgen dat de behandeling volledig pijnloos verloopt, geeft de arts u een plaatselijke verdoving. Hierdoor zult u geen pijn ervaren tijdens het proces. U blijft wel bij bewustzijn tijdens de ingreep, waardoor u ook snel weer (onder begeleiding) naar huis mag.

Istanbulhair haartransplantatie stappenplan

Stap 3

Verzamelen van de follikels

De Grafts worden uit het veilige donorgebied verwijderd. Door jarenlange ervaring weten onze artsen een voor uw zo optimaal mogelijk donorgebied te selecteren. Wij selecteren alleen de Grafts van de beste kwaliteit die voor de rest van uw leven niet meer zullen uitvallen. De Grafts worden bewaard in een speciaal voedingsmedium, waardoor deze vitaal blijven.

Istanbulhair haartransplantatie verzamelen

Stap 4

Implanteren van grafts

Om haarwortels te kunnen plaatsen, moet de arts de kanalen op de juiste manier openen. Daarna implanteert de arts de haarwortels in de geopende kanalen van het ontvangstgebied. Onze ervaren arts is gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie en weet precies hoe het beste eindresultaat bereikt kan worden.

Istanbulhair haartransplantatie inplanteren

Stap 5

Resultaat

Na afloop van de behandeling legt onze arts u uitgebreid uit welke nazorg nodig is voor volledig herstel. We doorlopen samen met u alle stappen en geven u handige tips om uw hoofdhuid optimaal te verzorgen. Na de behandeling valt het haar eerst uit, waarna het opnieuw begint te groeien. De behandeling geeft geen littekens in het transplantatiegebied.

Istanbulhair haartransplantatie resultaat

Precisie

Alles van dit wordt met uiterste precisie gedaan, zodat de getransplanteerde haren uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen. Alle haarwortelgroepjes (grafts) worden zonder hechtingen naar de gewenste plek op het hoofd overgebracht, of te wel getransplanteerd.

De haarzakjes op de haarkrans achterop het hoofd zijn immuun voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat verantwoordelijk is voor kaalheid. De haarwortels uit het donorgebied (de haarkrans), groeien dus gewoon verder op de plek waar ze naartoe getransplanteerd zijn. Achter op het hoofd kunnen de de haarwortels weer een haar produceren, maar in veel gevallen zal er een minuscuul wit plekje (littekentje) te zien zijn.

FAQ over FUE

 • Alopecia androgenetica wordt veroorzaakt door het mannelijke DHT hormoon. Onder invloed van dit hormoon komt het haargroeiproces in een stroomversnelling en zullen de haarzakjes uiteindelijk verschrompeld en vernietigd worden. Grafts die afkomstig zijn uit het donorgebied hebben echter andere kenmerken en een structuur die maakt dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon. Na transplantatie in de kalende gebieden, blijft deze unieke structuur behouden. Succesvol getransplanteerde haarzakjes zullen uw leven lang haren blijven produceren
 • U heeft wel geduld ervoor nodig. Een haartransplantatie is geen behandeling met direct zichtbare resultaten.
  Zo’n 7 tot 10 dagen is uw huid genezen, maar de eerste dagen na de ingreep is de behandelde huid rood en licht gezwollen. Dit neemt vanzelf af, maar jeuk en korstvorming zullen nog steeds ontstaan. Pas na 3 tot 4 maanden wordt de eerste nieuwe haargroei zichtbaar, al duurt het 9 tot 12 maanden voordat het definitieve resultaat bereikt is.

 • Het algemene advies is om het de eerste dagen rustig aan te doen en uw hoofd te ontzien. Dat betekent niet stoten, wrijven, blootstellen aan de zon en/of zweten. Ook sporten, zwemmen en sauna bezoekjes kort na de ingreep kunt u beter vermijden. Afhankelijk van de werkzaamheden die u verricht is het soms beter om pas na 10 dagen terug aan het werk te gaan. Een haarchirurg kan u hierover gericht adviseren en door het advies in acht te nemen, geniet u later van een mooi resultaat. 

 • Hoe mooi een blijvende oplossing bij haaruitval ook klinkt, een haartransplantatie is helaas niet geschikt voor iedere vorm van haaruitval. Het is een geschikte behandeling bij erfelijke kaalheid, Alopecia androgenetica. Tijdelijk haarverlies kan niet met een haarimplantatie behandeld worden. Ook als u te maken heeft met bepaalde chronische aandoeningen, actieve huidziektes, infecties of auto-immuunziekten kan behandeling niet altijd geadviseerd worden. Uw geschiktheid wordt bekeken en bepaald tijdens een intakegesprek bij de haarkliniek.

Nee, u heeft na de behandeling geen hechtingen of zichtbare littekens. Dit komt onder andere doordat wij hele dunne holle naaldjes gebruiken tijdens de behandeling. Complicaties komen weinig voor bij een haartransplantatie. Mogelijke complicaties zijn:

Een infectie. U krijgt adviezen om de kans daarop zo klein mogelijk te houden, maar een infectie komt ook nauwelijks voor.Een allergische reactie op de plaatselijke verdoving, maar dit komt bijna nooit voor. 

 • Een ‘doof’ gevoel in het gebied waar de haren zijn verwijderd. Dit is vervelend, maar kan geen kwaad. Het gaat na een paar weken vanzelf over.
 • Zwelling van het voorhoofd. Dit kan vooral gebeuren als er haren zijn getransplanteerd naar de voorkant van het hoofd. Soms zwelt het gezicht ook op. De zwelling wordt na een paar dagen vanzelf minder.
 • Ingegroeide haren, maar dit gaat vanzelf over.
 • Het genezingsproces van uw huid begint al op dag 1 na de behandeling. Uw huid blijft in de eerste maand echter nog wel gevoelig.
 • De kosten variëren en hangen af van uw wensen. Kies u voor FUE of een DHI dan kunnen wij een indicatie geven, maar wij kunnen u zeker garanderen dat wij de juiste prijs kan afgeven voor een onbeperkt aantal grafts. “Uniek in Nederland”
 • Wij ISTANBULHAIR hebben gespecialiseerde artsen en zij zorgen ervoor dat u op kale en dunnen plekken uw eigen haar weer terug krijgt. De haargroei die bij de haartransplantatie ontstaat, is blijvend. Dit komt doordat de haren die daar zijn geplaatst een andere genetische aanleg hebben dan de haren die zijn uitgevallen. De donorharen uit de haarkrans zijn immuun voor het hormoon DHT dat haarverlies veroorzaakt. Wij gebruiken ook een nieuwe techniek, de FUE Sapphire methode. Deze methode houdt in dat de kanalen, waar de haartransplantaten in worden geplaatst, met een speciaal instrument worden gemaakt die een Sapphire punt heeft.