FUE Haartransplantatie

Over FUE haartransplantatie

FUE haartransplantatie is een bekend maar effectieve transplantatie methode. Door gebruik te maken van microscopisch kleine instrumenten (maximaal 0,55 tot 0,70 mm doorsnede) worden de haarzakjes stuk voor stuk uit het donorgebied weggenomen en getransplanteerd in de kale / kalende zone. Dit wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en wij werken met Blade FUE on ICE Grafts. Het wondje is nauwelijks groter dan een wond van een injectie, dus maakt hechtingen overbodig. Een gedeelte van de getransplanteerde haren zullen uitvallen, maar na een aantal maanden is het resultaat wel goed zichtbaar. Het optimale resultaat zal na 7 tot 12 maanden bereikt zijn.

FUE methode

Bij de FUE-methode haalt de arts de haarwortels uit de haarkrans achterop het hoofd. Deze haarkrans wordt ook wel het donorgebied genoemd en is voorzien van haren die ongevoelig zijn voor het hormoon dat zorgt voor erfelijk haarverlies. Één voor één worden deze haarwortels verwijderd (geëxtraheerd) met een minuscuul hol naaldje van 0.6/0.8 mm. Vervolgens worden er kleine incisies gemaakt in de kale of kalende zone waar de haren vervolgens in teruggeplaatst worden.

Onze werkwijze

Stap 1

Aftekenen

Voordat we met de behandeling beginnen, overlegt de arts met u op welk gebied we ons gaan richten. De arts bespreekt het beoogde resultaat met u, zodat de behandeling precies aan uw wensen zal voldoen. De arts stelt vast hoeveel Grafts er nodig zijn voor het gewenste effect.

Istanbulhair aftekenen haartransplantatie

Stap 2

Verdoving

Om ervoor te zorgen dat de behandeling volledig pijnloos verloopt, geeft de arts u een plaatselijke verdoving. Hierdoor zult u geen pijn ervaren tijdens het proces. U blijft wel bij bewustzijn tijdens de ingreep, waardoor u ook snel weer (onder begeleiding) naar huis mag.

Istanbulhair haartransplantatie stappenplan

Stap 3

Verzamelen van de follikels

De Grafts worden uit het veilige donorgebied verwijderd. Door jarenlange ervaring weten onze artsen een voor uw zo optimaal mogelijk donorgebied te selecteren. Wij selecteren alleen de Grafts van de beste kwaliteit die voor de rest van uw leven niet meer zullen uitvallen. De Grafts worden bewaard in een speciaal voedingsmedium, waardoor deze vitaal blijven.

Istanbulhair haartransplantatie verzamelen

Stap 4

Implanteren van grafts

Om haarwortels te kunnen plaatsen, moet de arts de kanalen op de juiste manier openen. Daarna implanteert de arts de haarwortels in de geopende kanalen van het ontvangstgebied. Onze ervaren arts is gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie en weet precies hoe het beste eindresultaat bereikt kan worden.

Istanbulhair haartransplantatie inplanteren

Stap 5

Resultaat

Na afloop van de behandeling legt onze arts u uitgebreid uit welke nazorg nodig is voor volledig herstel. We doorlopen samen met u alle stappen en geven u handige tips om uw hoofdhuid optimaal te verzorgen. Na de behandeling valt het haar eerst uit, waarna het opnieuw begint te groeien. De behandeling geeft geen littekens in het transplantatiegebied.

Istanbulhair haartransplantatie resultaat

Precisie

Alles van dit wordt met uiterste precisie gedaan, zodat de getransplanteerde haren uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen. Alle haarwortelgroepjes (grafts) worden zonder hechtingen naar de gewenste plek op het hoofd overgebracht, of te wel getransplanteerd.

De haarzakjes op de haarkrans achterop het hoofd zijn immuun voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat verantwoordelijk is voor kaalheid. De haarwortels uit het donorgebied (de haarkrans), groeien dus gewoon verder op de plek waar ze naartoe getransplanteerd zijn. Achter op het hoofd kunnen de de haarwortels weer een haar produceren, maar in veel gevallen zal er een minuscuul wit plekje (littekentje) te zien zijn.

FAQ over FUE

 • Alopecia androgenetica wordt veroorzaakt door het mannelijke DHT hormoon. Onder invloed van dit hormoon komt het haargroeiproces in een stroomversnelling en zullen de haarzakjes uiteindelijk verschrompeld en vernietigd worden. Grafts die afkomstig zijn uit het donorgebied hebben echter andere kenmerken en een structuur die maakt dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon. Na transplantatie in de kalende gebieden, blijft deze unieke structuur behouden. Succesvol getransplanteerde haarzakjes zullen uw leven lang haren blijven produceren
 • U heeft wel geduld ervoor nodig. Een haartransplantatie is geen behandeling met direct zichtbare resultaten.
  Zo’n 7 tot 10 dagen is uw huid genezen, maar de eerste dagen na de ingreep is de behandelde huid rood en licht gezwollen. Dit neemt vanzelf af, maar jeuk en korstvorming zullen nog steeds ontstaan. Pas na 3 tot 4 maanden wordt de eerste nieuwe haargroei zichtbaar, al duurt het 9 tot 12 maanden voordat het definitieve resultaat bereikt is.

 • Het algemene advies is om het de eerste dagen rustig aan te doen en uw hoofd te ontzien. Dat betekent niet stoten, wrijven, blootstellen aan de zon en/of zweten. Ook sporten, zwemmen en sauna bezoekjes kort na de ingreep kunt u beter vermijden. Afhankelijk van de werkzaamheden die u verricht is het soms beter om pas na 10 dagen terug aan het werk te gaan. Een haarchirurg kan u hierover gericht adviseren en door het advies in acht te nemen, geniet u later van een mooi resultaat. 

 • Hoe mooi een blijvende oplossing bij haaruitval ook klinkt, een haartransplantatie is helaas niet geschikt voor iedere vorm van haaruitval. Het is een geschikte behandeling bij erfelijke kaalheid, Alopecia androgenetica. Tijdelijk haarverlies kan niet met een haarimplantatie behandeld worden. Ook als u te maken heeft met bepaalde chronische aandoeningen, actieve huidziektes, infecties of auto-immuunziekten kan behandeling niet altijd geadviseerd worden. Uw geschiktheid wordt bekeken en bepaald tijdens een intakegesprek bij de haarkliniek.

Nee, u heeft na de behandeling geen hechtingen of zichtbare littekens. Dit komt onder andere doordat wij hele dunne holle naaldjes gebruiken tijdens de behandeling. Complicaties komen weinig voor bij een haartransplantatie. Mogelijke complicaties zijn:

Een infectie. U krijgt adviezen om de kans daarop zo klein mogelijk te houden, maar een infectie komt ook nauwelijks voor.Een allergische reactie op de plaatselijke verdoving, maar dit komt bijna nooit voor. 

 • Een ‘doof’ gevoel in het gebied waar de haren zijn verwijderd. Dit is vervelend, maar kan geen kwaad. Het gaat na een paar weken vanzelf over.
 • Zwelling van het voorhoofd. Dit kan vooral gebeuren als er haren zijn getransplanteerd naar de voorkant van het hoofd. Soms zwelt het gezicht ook op. De zwelling wordt na een paar dagen vanzelf minder.
 • Ingegroeide haren, maar dit gaat vanzelf over.
 • Het genezingsproces van uw huid begint al op dag 1 na de behandeling. Uw huid blijft in de eerste maand echter nog wel gevoelig.
 • De kosten variëren en hangen af van uw wensen. Kies u voor FUE of een DHI dan kunnen wij een indicatie geven, maar wij kunnen u zeker garanderen dat wij de juiste prijs kan afgeven voor een onbeperkt aantal grafts. “Uniek in Nederland”
 • Wij ISTANBULHAIR hebben gespecialiseerde artsen en zij zorgen ervoor dat u op kale en dunnen plekken uw eigen haar weer terug krijgt. De haargroei die bij de haartransplantatie ontstaat, is blijvend. Dit komt doordat de haren die daar zijn geplaatst een andere genetische aanleg hebben dan de haren die zijn uitgevallen. De donorharen uit de haarkrans zijn immuun voor het hormoon DHT dat haarverlies veroorzaakt. Wij gebruiken ook een nieuwe techniek, de FUE Sapphire methode. Deze methode houdt in dat de kanalen, waar de haartransplantaten in worden geplaatst, met een speciaal instrument worden gemaakt die een Sapphire punt heeft.

Haartransplantatie is nu populair als een effectieve oplossing voor mensen die lijden aan haaruitval. Of het nu gaat om mannelijke kaalheid, vrouwelijke kaalheid of andere haarproblemen, haartransplantaties kunnen vaak helpen het vertrouwen te herstellen en een vollere haardos te bereiken. Bepaalde delen van de hoofdhuid, zoals de kruin, kunnen echter moeilijker te behandelen zijn. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheid van haartransplantatie op de kruin en kijken we naar de mogelijke gevolgen. 

Wat is het kruingedeelte?
Het kruingedeelte, ook wel het pariëtale gebied genoemd, is de bovenkant van de hoofdhuid die de wervels omringt. Haaruitval komt veel voor bij zowel mannen als vrouwen. Genetische of andere factoren kunnen ervoor zorgen dat de kroon dun of volledig kaal wordt, waardoor esthetische problemen ontstaan. 

De 50/50 pakkans:

Er wordt gezegd dat de kans op een haartransplantatie op de bovenkant van het hoofd 50/50 is. Dit betekent dat de resultaten kunnen variëren en niet iedereen hetzelfde succes zal hebben. Er zijn verschillende redenen waarom de kruin van het hoofd moeilijker kan zijn dan andere delen van de hoofdhuid. 

 1. Donorgebied en transplantaat:
  Haartransplantatie maakt meestal gebruik van follikels in het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd). Het donorgebied dient voldoende gezond en dicht behaard te zijn zodat er voldoende grafts kunnen worden afgenomen. Ongeschikte donorregio’s kunnen de beschikbaarheid van grafts in de kroonregio beperken.
 2. Haardichtheid:
  Het is vaak nodig om de dichtheid van het haar in het scheidingsgebied te vergroten voor natuurlijk ogende resultaten. Het bereiken van een optimale pariëtale haardichtheid kan moeilijk zijn als de donorhaardichtheid laag is of als het transplantaat beperkt is.
 3. Elasticiteit van de hoofdhuid:
  De elasticiteit van de hoofdhuid verschilt van persoon tot persoon. Nauwkeurige implantatie van het transplantaat in het kruingebied kan moeilijk zijn als de hoofdhuid stijf wordt. Hierdoor is de kans kleiner dat u wordt betrapt en krijgt u mogelijk geen bevredigende resultaten.
 4. Individuele respons:
  Iedereen reageert anders op haartransplantatie. Sommige mensen hebben betere regeneratieve en genezende krachten dan anderen, wat van invloed kan zijn op de bedrijfsresultaten. Daarom varieert de kans om verstrikt te raken in de kruin van persoon tot persoon. 

 

Conclusie:

Haartransplantaties zijn over het algemeen succesvol, maar het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben, vooral voor de kroon. Zelfs als de pakkans 50/50 is, wil dat nog niet zeggen dat de resultaten altijd onbevredigend zijn. Door een ervaren chirurg te raadplegen, de geschiktheid van het donorgebied te beoordelen en de juiste techniek te gebruiken, kan een kroonhaartransplantatie positieve, natuurlijke resultaten opleveren.

Uitgebreid advies van een professionele haarchirurg die uw individuele situatie kan inschatten en u een realistisch beeld geeft van wat u kunt verwachten, is essentieel. Een succesvolle haartransplantatie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het donorgebied, de dichtheid van het haar en de elasticiteit van de hoofdhuid. Met de juiste aanpak en verwachtingen kan kroonhaartransplantatie een effectieve oplossing zijn voor mensen die op zoek zijn naar haarherstel.