Baardtransplantatie

Wat is een baardtransplantatie?

Kaalheid bij mannen kan ook voorkomen in het gezicht. Heb jij last van kale plekken in je baard, door bijvoorbeeld haaruitval? Of heb je weinig baardgroei en wil je een vollere baard en / of snor? Dan is een baardtransplantatie iets voor u! Bij een baardtransplantatie wordt gebruik gemaakt van donorhaar dat zich bevindt aan de achterkant van het hoofd. Deze haartransplantatie methode werkt met de FUE haartransplantatie. De Grafts worden dus één voor één uit het donorgebied verwijderd. Deze Grafts kunnen worden gebruikt om de baardstreek mee op te vullen. Deze methode wordt de FUE methode genoemd dit wordt ook gebruikt bij haartransplantatie.

Waarom bij Istanbulhair uw behandeling laten doen?

Istanbulhair focust zich erg op u als klant, wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent met het resultaat. Om te zorgen dat het resultaat uiterst eruit komt, krijgt u per direct na de behandeling nazorg. Niet iedere methode past bij ieder individueel, daarom kijken wij bij Istanbulhair samen naar welke methode het beste bij u past. U kunt een gesprek maken met onze consult voor een gratis haarscan.

Onze werkwijze

Stap 1:
Consult

De baard transplantatie is een serieus proces met exacte details. Deze procedure kan plaats nemen in één sessie of het kan ook in meer sessies plaats nemen, dat ligt aan op welke plek het wordt gedaan en hoeveel er moet worden gedaan. Daarom heeft u eerst een afspraak met onze consult om samen te kijken wat wij voor u kunne betekenen.

Stap 2:
Operatie

Vergelijkbaar aan de haar transplantatie, is de baard transplantatie ook uitgevoerd met het gebruiken van lokale anaesthesia. Door dit is er geen pijn tijdens de operatie. Met de FUE methode worden haarwortels genomen van de haarkroon of een andere donor plek en gecodeerd met behulp van zijn genetische structuur. Het heeft een natuurlijke uitstraling omdat het van de persoon zijn eigen hoofd wordt genomen. En het heeft ook een permanente baard vorm.

Stap 3:
Plaatsen en herstel

Het proces kan van 1-1,5 tot 5-6 uur duren, dat ligt aan op welke plaats de baard transplantatie plaatsvindt en hoeveel er wordt getransplanteerd. Uw huid moet eerst herstellen van de ingreep. Wij zorgen ervoor dat u de juister medicatie krijgt, en u kunt altijd nog contact met ons opnemen.

Stap 4:
Resultaat en Nazorg

Na ongeveer 3 tot 4 maanden zullen de eerste resultaten van uw baardtransplantatie merkbaar zijn. Het uiteindelijke resultaat zal na 12 tot 13 maanden volledig zichtbaar worden. Na 3-7 maanden beginnen de haren goed te groeien en wordt het resultaat zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat is na 12 maanden het best te zien. De haren die getransplanteerd zijn, zullen onder ideale condities gedurende je hele leven haar blijven produceren

Wat is het voordeel van Baardtransplantatie?

(Bakke)Baardtransplantatie

Een baardtransplantatie is veilig, vrijwel pijnloos, kost weinig tijd en je herstelt snel. Je ziet geen sporen van de baardtransplantatie in je gezicht, óók niet als je na de herstelde baardgroei de baard afscheert of millimetert.

Scheren enkel in het donorgebied

Geen haarverlies, het donorgebied blijft behouden

Maximale dichtheid

Maximale dichtheid , geen zichtbare littekens en een natuurlijke uitstraling met blijvend resultaat.

Sneller herstel

Snelle genezing door minuscule wondjes dmw saphire blade techniek en zeer geringe herstelperiode

FAQ over Baardtransplantatie

Een gezichtshaartransplantatie is een zeer veilige procedure. Sommige zwellingen en blauwe plekken kunnen zich gedurende de eerste week na de ingreep ontwikkelen. Er kan wat pijn of ongemak zijn met betrekking tot injecties om het gebied te verdoven, maar de procedure zelf is pijnloos. Nadat de verdoving is uitgewerkt, is napijn mogelijk. De wond kan branderig aanvoelen, zoals een schaafwond.
Het resultaat van gezichtshaartransplantatie is volledig afhankelijk van het type haar dat de patiënt heeft in het donorgebied. Graag leggen wij dit uit met een voorbeeld. Indien patiënt op het gezicht van nature dun, stijl haar heeft terwijl het donorgebied vooral uit dikker, krullend haar bestaat dan zullen de geïmplanteerde haarzakjes op het gezicht ook dik en krullend zijn.
  • De DHI Implanter maakt het mogelijk om de haarzakjes direct te implanteren, dus zonder vooraf gemaakte incisies in de ontvangende zone. Dit betekent minimale schade aan de huid en een sneller herstel.
  • Het gebruik van de DHI Implanter garandeert volledige controle en veiligheid over de diepte, richting en hoek van de geïmplanteerde haarzakjes.
  • Toepassing van de DHI techniek zorgt er voor dat er bijna géén sprake is van bloeding tijdens het implantatieproces.
  • Dankzij de DHI methode is het mogelijk om 50-55 haarzakjes te implanteren per cm2, dit terwijl bij de Micro FUE methode het er 40-45 per cm2 zijn.
De getransplanteerde haren komen van een gebied waar de haargroei sneller is. Om deze reden zult u tijdens het genezingsproces regelmatig de getransplanteerde haren moeten bijknippen met een schaar. Dit door het verschil in groeisnelheid en om visueel gezien een gelijke lengte te bewaken. Na 6-12 maanden passen de getransplanteerde haren zich aan de omgeving aan en merkt u geen verschil meer met uw eerdere baard- en snorharen. Het scheren van uw baard- en snorharen (die zijn getransplanteerd) is na 6 maanden weer mogelijk. In de periode daarvoor bestaat er een kans dat u de haarzakjes beschadigt.
De kwaliteit van uw baard en baardgroei is afhankelijk van de baardverzorging die u verricht na de behandeling. Indien u kwalitatieve verzorgingsproducten gebruikt nadat het herstel van de behandeling heeft plaatsgevonden, zult u meer optimale groei en een gezonde glans creëren. Daarbij kunt u zelf keuzes maken tussen de verzorgingsproducten die op de markt beschikbaar zijn.
Dat is afhankelijk van het aantal grafts wat u nodig heeft. Gemiddeld duurt de ingreep 4-6 uur.
Wij maken met u een afspraak voor de eerste wasbeurt. De eerste keer wassen van het behandelend en donorgebied doen wij samen in de kliniek. Dat gebeurt op dag 2 na de ingreep. Vervolgens zien wij u na 1 maand, 6 maanden en 12 maanden voor controle graag terug. Na 12 maanden is het eindresultaat zichtbaar.