Haartransplantatie methodes- Istanbulhair

Stel u bent er over uit dat u een haartransplantatie wilt ondergaan. Alleen heeft u nog niet besloten met welke methode u verder wilt gaan, de DHI of FUE bent u aan het afwegen. Dan zijn wij hier om u te helpen! In deze blog zetten wij alles op een rijtje van de verschillende werkwijze tot aan het verschil in het aantal grafts die gebruikt kunnen worden.

We zullen het volgende bespreken:

FUE-haartransplantatie

Fue staat afgekort voor Follicular Unit Extraction. Bij deze methode haalt de arts de haarwortels uit het donorgebied, wat in de haarkrans ligt. De haarkrans bezit geschikte haarwortels, omdat hier haren groeien die immuun zijn voor het hormoon dat zorgt voor erfelijk haarverlies. De haarzakjes in het donorgebied worden één voor één verwijderd (geëxtraheerd) met een minuscuul hol naaldje van 0.6/0.8 mm. Aansluitend hierop worden er kleine incisies gemaakt in het ontvangstgebied waar de haarwortel groepjes ofwel grafts worden getransplanteerd.

DHI-haartransplantatie

DHI- methode staat voor ‘Direct Hair Implantation’ dit is de nieuwste behandelingstechniek op het vlak haartransplantaties. Door geïnnoveerde implantatie apparatuur is het met DHI mogelijk de haarzakjes direct te transplanteren en te implanteren. Het haar hoeft niet geschoren te worden in het ontvangende gebied. Daarnaast verloopt het herstel sneller, omdat er minder bloeding optreedt. Dit komt doordat de grafts direct geïmplanteerd worden. Het implantatie apparaat ook wel ‘DHI-implanter’ of ‘Choi implanter pen’ genoemd zorgt voor nauwkeurigheid bij het afmeten van de richting, hoek en diepte van uw geïmplanteerde grafts. 

Het verschil

Zo heeft u nu over de twee termen gehoord, maar waar zit nu het verschil? Beide methoden bieden een lange termijn oplossing voor haarproblemen zoals kaalheid, inhammen, haaruitval, dun haar en nog meer. En ook gaan beide methoden te werk met donorhaar uit de haarkrans. Het grootste verschil met andere haartransplantatie technieken zit hem in de speciale, ontwikkelde apparatuur die de grafts direct oogst en implanteert. Door het verfijnde werk bij de DHI is de capaciteit ook lager dan bij de FUE, door de langere ingreep is er alleen ruimte voor maximaal 3000 grafts bij een sessie. Bij de FUE is het maximum bij 4500 grafts. Natuurlijk hoeft niet bij iedereen dit maximum bereikt te worden en is de duur van de ingreep afhankelijk van de hoeveelheid haarzakjes die gewenst geplaatst te worden.

Bent u benieuwd naar de staat van uw haar? Onze medische specialisten helpen u verder!  

 

 

Haartransplantatie Nederland