Wanneer is het optimale resultaat zichtbaar bij een haartransplantatie?

Bij het afwegen of u een haartransplantatie aan gaat, horen vragen als hoelang het duurt tot u het gewenste resultaat hebt. Dit verschilt van persoon tot persoon maar een overkoepelend antwoord met uitleg hebben wij voor u klaar staan.

Na de haartransplantatie behandeling

De nazorg waar wij en u voor verantwoordelijk zijn na de haartransplantatie is cruciaal voor het eindresultaat. De eerste 10 dagen zijn de belangrijkste dagen. Na de behandeling duurt het een paar dagen tot de grafts zich hechten, ook kan de wond op uw hoofdhuid wondkorstjes vormen en nog roodkleurig zijn van de behandeling. Afhankelijk van het genezingsproces zult u ongeveer na 2-3 weken niks meer zien van de zwelling of roodheid.  In dit stadium zullen wij u uitnodigen voor een controleafspraak waar uw huid wordt onderzocht. 

Infectiekans na haartransplantatie

De kans dat u een infectie kan oplopen is er altijd. Anderzijds kunt u de kans hierop erg verkleinen door de opgedragen instructies van ons te volgen. Dit komt doordat de wondjes die ontstaan minimaal zijn en de kans op een grote infectie er bijna niet is. De Nederlandse haarstichting vertelt ook meer over de 3 verschillende fases na een haartransplantatie. 

Het resultaat na een paar maanden

Na 1 maand zullen uw nieuwe getransplanteerde haren uitgevallen zijn en lijkt het net of u geen haartransplantatie hebt gehad. Roodheid kan per huid verschillen dit zal ongeveer 4-6 weken aanhouden. In de derde maand na de haartransplantatie zullen de nieuwe haren groeien. In maand 3-5 kunnen de haren nog dun, vlassig, kort en kleurloos van structuur zijn.

Haartransplantatie na 6 maanden

Tussen de 6 tot 8 maanden zullen de haren geleidelijk langer, dikker en meer kleur krijgen. Bij sommige kunnen de haren nog vlassig zijn.  Het getransplanteerde haar zal op het donorhaar beginnen te lijken tussen de 9-12 maanden. Het eindresultaat zal na 1 tot soms ook wel 1,5 jaar merkbaar zijn. 

Voor meer vragen kunt u onze FAQ-pagina bezoeken of contact opnemen voor een consult.