Wenkbrauw transplantatie

Wat is een Wenkbrauw transplantatie?

Een wenkbrauwtransplantatie kan een goede oplossing zijn, als u niet helemaal tevreden bent met uw wenkbrauwen. Wist u dat de wenkbrauwen grotendeels uw uitstraling bepalen? U wenkbrauwen zijn een van de meest opvallende kenmerk van uw gezicht. Veel vrouwen tekenen hun wenkbrauwen bij, dit doen ze om de vorm te veranderen of om de wenkbrauw voller te laten lijken. Een transplantatie van de wenkbrauwen kan echter ook een optie zijn om dit te realiseren.

Waarom bij Istanbulhair uw behandeling laten doen?

Istanbulhair focust zich erg op u als klant, wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent met het resultaat. Om te zorgen dat het resultaat uiterst eruit komt, krijgt u per direct na de behandeling nazorg. Niet iedere methode past bij ieder individueel, daarom kijken wij bij Istanbulhair samen naar welke methode het beste bij u past.

Onze werkwijze

Stap 1:
Consult

Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg, heeft u een gesprek met uw consultant. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken rondom uw behandeling.

Stap 2:
De Operatie

Voor deze operatie, worden alle zichten en bedenkingen van de patiënt doorgenomen. Met dit inzicht worden de plannen voor de wenkbrauw dikheid en dunheid bepaald. De oppervlakte tussen de oren wordt meestal gekozen als de donor gebied. De haar wortels die hiervan genomen worden, worden gebruikt voor de wenkbrauw transplantatie. Doordat er anaesthesia wordt gebruikt tijdens de behandeling, is er geen pijn bij betrokken.

Stap 3:
Herstel/Nazorg

Een paar maanden na de wenkbrauwtransplantatie komt u langs voor een controle, zodat we kunnen zien of de wenkbrauwhaartjes goed zijn gaan groeien. Wij zorgen uiteraard ook ervoor dat u de juiste medicatie krijgt

Stap 4:
Resultaat

De haaruitval vindt 2 tot 4 weken na de ingreep plaats. De meeste mensen zien 2 tot 3 maanden na de wenkbrauwtransplantatie voorzichtig de eerste nieuwe haren verschijnen. Al met al duurt het zo’n 9 tot 12 maanden, voordat het eindresultaat is bereikt

Wat zijn de voordelen van de Wenkbrauwtransplantatie?

Wenkbrauwtransplantatie

Helaas biedt alleen een haartransplantatie naar de wenkbrauwen ofwel een wenkbrauwtransplantatie een blijvende oplossing. Onze specialisten kunnen uw wenkbrauwen herstellen en zo weer een natuurlijke uitstraling terug te krijgen.

FUE CT | Sapphire

Poliklinische behandeling, je mag na afloop snel naar huis.

Maximale dichtheid

Veilig, vrijwel pijnloos en zonder risico op complicaties. Geen zichtbare littekens na de behandeling

Herstel

Snelle genezing en herstel

FAQ over Wenkbrauwtransplantatie

Tijdens het consult en vooraf aan de ingreep, wordt de vorm van uw wenkbrauwen bepaald. Dit gebeurt in overleg met u, waarbij de arts er uiteraard voor zorgt dat het ontwerp zo natuurlijk mogelijk is. Het is daarbij nuttig dat u foto’s van uw jongere levensjaren meeneemt en/of van mensen van wie u de wenkbrauwvorm mooi vindt. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste vorm te bepalen.
Wenkbrauwtransplantatie is een zeer veilige procedure. Gezien de vasculaire aard van de hoofdhuid en het voorhoofdgebied zijn infecties uitzonderlijk zeldzaam. Sommige zwellingen en blauwe plekken kunnen zich gedurende de eerste week na de ingreep ontwikkelen. Er kan wat pijn of ongemak zijn met betrekking tot injecties om het gebied te verdoven, maar de procedure zelf is pijnloos. Nadat de verdoving is uitgewerkt, is napijn mogelijk. De wond kan branderig aanvoelen, zoals een schaafwond.
De donorharen zijn meestal afkomstig van het achterhoofd en worden ‘geoogst’ met de DHI techniek. In sommige gevallen worden de haarzakjes die lager op het achterhoofd zitten geoogst, hier zijn de haren namelijk wat dunner en bestaande uit één haar per haarzakje. Om een natuurlijk resultaat te bereiken, is het erg belangrijk om enkel haarzakjes met één tot twee haren te gebruiken.
  • De DHI Implanteer maakt het mogelijk om de haarzakjes direct te implanteren, dus zonder vooraf gemaakte incisies in de ontvangende zone. Dit betekent minimale schade aan de huid en een sneller herstel.
  • Het gebruik van de DHI Implanteer garandeert volledige controle en veiligheid over de diepte, richting en hoek van de geïmplanteerde haarzakjes.
  • Toepassing van de DHI techniek zorgt er voor dat er bijna géén sprake is van bloeding tijdens het implantatieproces.
  • Dankzij de DHI methode is het mogelijk om 50-55 haarzakjes te implanteren per cm2, dit terwijl bij de Micro FUE methode het er 40-45 per cm2 zijn.
Dat is afhankelijk van het aantal grafts wat u nodig heeft. Gemiddeld duurt de ingreep voor 2 wenkbrauwen 3-4 uur.
Wij maken met u een afspraak voor de eerste wasbeurt. Het eerste keer wassen van het behandelend en donorgebied doen wij samen in de kliniek. Dat gebeurt op dag 2 van de ingreep. Vervolgens zien wij u na 1 maand, 6 maanden en 12 maanden voor controle graag terug. Na 12 maanden is het eindresultaat zichtbaar.