Baardtransplantatie

Baardtransplantatie bij Istanbulhair: Creëer Jouw Unieke Look met Natuurlijke Haargroei

Een weelderige snor en baard zijn niet alleen een teken van mannelijkheid, maar ook een uiting van persoonlijke stijl. Als jouw gezichtshaar ontbreekt, hetzij natuurlijk, door littekens, of simpelweg omdat je de gewenste dikte mist, biedt een snor- en baardtransplantatie bij Istanbulhair de ultieme permanente oploss-ing

Waarom Kiezen voor Baardtransplantatie bij Istanbulhair?

Bloedafname voor Sneller Herstel

Bij Istanbulhair begrijpen we dat snel herstel essentieel is. Daarom starten we met een zorgvuldige bloedafname, een innovatieve stap die bijdraagt aan een vers-neld genezingsproces na de transplantatie. Onze aanpak is doordacht en gericht op jouw comfort en welzijn.

FUE met ICE Grafts: Pijnloos en Geen Littekens

Onze baardtransplantaties worden uitgevoerd met de FUE-methode, waarbij we gebruik maken van ICE Grafts. Dit geavanceerde systeem houdt de grafts koel, wat niet alleen zorgt voor pijnloze implantatie, maar ook resulteert in een sneller herstel. En het beste van alles, je houdt er geen littekens aan over, waardoor je natuurlijke uitstraling behouden blijft.

Jij Bepaalt Je Eigen Haarlijn en Kan Opvullen.

Bij Istanbulhair geven we jou de regie over je uiterlijk. Jij bepaalt niet alleen de haarlijn, maar hebt ook de mogelijkheid om op te vullen waar jij dat wilt. Onze gespecialiseerde technici staan garant voor een natuurlijke en harmonieuze resultaat, afgestemd op jouw wensen.

 

 

Onze werkwijze

Stap 1

Aftekenen

Voordat we met de behandeling beginnen, overlegt de arts met u op welk gebied we ons gaan richten. De arts bespreekt het beoogde resultaat met u, zodat de behandeling precies aan uw wensen zal voldoen. De arts stelt vast hoeveel Grafts er nodig zijn voor het gewenste effect.

Stap 2

Verdoving

Vergelijkbaar aan de haar transplantatie, is de baard transplantatie ook uitgevoerd met het gebruiken van lokale anaesthesia (verdoving). Door dit is er geen pijn tijdens de operatie. Met de FUE methode worden
haarwortels genomen van de haarkroon of een andere donor plek en gecodeerd met behulp van zijn genetische structuur. Het heeft een natuurlijke uitstraling, omdat het van de persoon zijn eigen hoofd wordt genomen en het heeft ook een permanente baard vorm.

Stap 3

Verzamelen van de follikels

Het proces kan van 1-1,5 tot 5-6 uur duren, dat ligt aan op welke plaats de baard transplantatie plaatsvindt en hoeveel er wordt getransplanteerd. Uw huid moet eerst herstellen van de ingreep. Wij zorgen ervoor dat u de juiste medicatie krijgt en u kunt altijd nog contact met ons opnemen.

Stap 4

Implanteren van grafts

Na ongeveer 3 tot 4 maanden zullen de eerste resultaten van uw baardtransplantatie merkbaar zijn. Het resultaat zal uiteindelijk na 12 tot 13 maanden volledig zichtbaar worden. Na 3-7 maanden beginnen de haren goed te groeien en wordt het resultaat zichtbaar. Het resultaat is na 12 maanden het best te zien zijn. De haren die getransplanteerd zijn, zullen onder ideale condities gedurende je hele leven haar blijven produceren.

Precisie

Bij Istanbulhair staat precisie centraal in elke stap van de baardtransplantatie. Elk detail wordt met uiterste zorg uitgevoerd, zodat de getransplanteerde haren uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen. De haarwortelgroepjes, bekend als grafts, worden moeiteloos en zonder hechtingen naar de gewenste plek op het gezicht overgebracht.

De haarzakjes op de haarkrans achterop het hoofd zijn ongevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT), dat verantwoordelijk is voor kaalheid. De haarwortels uit het donorgebied, de haarkrans, groeien onverstoord verder op de plek
waar ze zijn getransplanteerd. Hoewel de haarwortels achter op het hoofd
opnieuw kunnen uitgroeien, kan in sommige gevallen een minimaal wit plekje
(littekentje) zichtbaar zijn. Deze unieke eigenschap van de FUE-methode bij Istanbulhair zorgt voor een natuurlijk resultaat met behoud van jouw eigen unieke
uitstraling

FAQ over FUE

 • Alopecia androgenetica wordt veroorzaakt door het mannelijke DHT hormoon. Onder invloed van dit hormoon komt het haargroeiproces in een stroomversnelling en zullen de haarzakjes uiteindelijk verschrompeld en vernietigd worden. Grafts die afkomstig zijn uit het donorgebied hebben echter andere kenmerken en een structuur die maakt dat ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon. Na transplantatie in de kalende gebieden, blijft deze unieke structuur behouden. Succesvol getransplanteerde haarzakjes zullen uw leven lang haren blijven produceren
 • U heeft wel geduld ervoor nodig. Een haartransplantatie is geen behandeling met direct zichtbare resultaten.
  Zo’n 7 tot 10 dagen is uw huid genezen, maar de eerste dagen na de ingreep is de behandelde huid rood en licht gezwollen. Dit neemt vanzelf af, maar jeuk en korstvorming zullen nog steeds ontstaan. Pas na 3 tot 4 maanden wordt de eerste nieuwe haargroei zichtbaar, al duurt het 9 tot 12 maanden voordat het definitieve resultaat bereikt is.

 • Het algemene advies is om het de eerste dagen rustig aan te doen en uw hoofd te ontzien. Dat betekent niet stoten, wrijven, blootstellen aan de zon en/of zweten. Ook sporten, zwemmen en sauna bezoekjes kort na de ingreep kunt u beter vermijden. Afhankelijk van de werkzaamheden die u verricht is het soms beter om pas na 10 dagen terug aan het werk te gaan. Een haarchirurg kan u hierover gericht adviseren en door het advies in acht te nemen, geniet u later van een mooi resultaat. 

 • Hoe mooi een blijvende oplossing bij haaruitval ook klinkt, een haartransplantatie is helaas niet geschikt voor iedere vorm van haaruitval. Het is een geschikte behandeling bij erfelijke kaalheid, Alopecia androgenetica. Tijdelijk haarverlies kan niet met een haarimplantatie behandeld worden. Ook als u te maken heeft met bepaalde chronische aandoeningen, actieve huidziektes, infecties of auto-immuunziekten kan behandeling niet altijd geadviseerd worden. Uw geschiktheid wordt bekeken en bepaald tijdens een intakegesprek bij de haarkliniek.

Nee, u heeft na de behandeling geen hechtingen of zichtbare littekens. Dit komt onder andere doordat wij hele dunne holle naaldjes gebruiken tijdens de behandeling. Complicaties komen weinig voor bij een haartransplantatie. Mogelijke complicaties zijn:

Een infectie. U krijgt adviezen om de kans daarop zo klein mogelijk te houden, maar een infectie komt ook nauwelijks voor.Een allergische reactie op de plaatselijke verdoving, maar dit komt bijna nooit voor. 

 • Een ‘doof’ gevoel in het gebied waar de haren zijn verwijderd. Dit is vervelend, maar kan geen kwaad. Het gaat na een paar weken vanzelf over.
 • Zwelling van het voorhoofd. Dit kan vooral gebeuren als er haren zijn getransplanteerd naar de voorkant van het hoofd. Soms zwelt het gezicht ook op. De zwelling wordt na een paar dagen vanzelf minder.
 • Ingegroeide haren, maar dit gaat vanzelf over.
 • Het genezingsproces van uw huid begint al op dag 1 na de behandeling. Uw huid blijft in de eerste maand echter nog wel gevoelig.
 • De kosten variëren en hangen af van uw wensen. Kies u voor FUE of een DHI dan kunnen wij een indicatie geven, maar wij kunnen u zeker garanderen dat wij de juiste prijs kan afgeven voor een onbeperkt aantal grafts. “Uniek in Nederland”
 • Wij ISTANBULHAIR hebben gespecialiseerde artsen en zij zorgen ervoor dat u op kale en dunnen plekken uw eigen haar weer terug krijgt. De haargroei die bij de haartransplantatie ontstaat, is blijvend. Dit komt doordat de haren die daar zijn geplaatst een andere genetische aanleg hebben dan de haren die zijn uitgevallen. De donorharen uit de haarkrans zijn immuun voor het hormoon DHT dat haarverlies veroorzaakt. Wij gebruiken ook een nieuwe techniek, de FUE Sapphire methode. Deze methode houdt in dat de kanalen, waar de haartransplantaten in worden geplaatst, met een speciaal instrument worden gemaakt die een Sapphire punt heeft.