PRP-behandeling

Een Platelet Rich Plasma (PRP)

De PRP-behandeling is wellicht een minder bekende, maar veelzijdige methode die wordt toegepast bij verschillende ingrepen, zoals haar transplantaties of facelifts. Bij deze behandeling maakt de plastisch chirurg gebruik van het herstellend vermogen van uw eigen bloed om huid- en haarverbetering te bewerk stelligen.

Hoe werkt een PRP-behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling neemt de verpleegkundige een kleine hoeveel heid bloed af. Door middel van centrifu gatie wordt het bloedplasma gescheiden, met een hoge concentratie bloedplaatjes en witte bloedcellen als resultaat. Na verwijdering van de rode bloedcompo nenten volgt een tweede centrifuge, waarbij witte bloedcellen en bloedplaatjes overblijven. Dit residu vormt het zoge naamde Platelet Rich Plasma (PRP), een plasma rijk aan bloedplaatjes die groeifac toren en bioactieve eiwitten bevatten. Bij een PRP-behandeling voor het haar wordt dit plasma geïnjecteerd in de hoofdhuid om de haargroei te stimuleren. PRP kan ook worden toegepast in combinatie met een FUE-haartransplantatie, wat resulteert in een verbeterde haarkwaliteit, vermind erde bloedingen, zwellingen, blauwe plekken en een minder pijnlijke ervaring voor de cliënt. Daarnaast zorgt het voor een betere kleefkracht en hechting van de grafts.


PRP behandeling tegen haaruitval

De PRP-behandeling is tegenwoordig een steeds populairdere optie voor mensen die kampen met haaruitval. Wat houdt deze behandeling precies in en hoe effectief is het in de strijd tegen haarverlies? Bij Istanbulhair Kliniek bieden wij ook de PRP-behandeling aan, waarbij we tevens de Biotine B7-groeifactor gebruiken om de resultaten te verbeteren. Bij de PRP-behandeling, wat staat voor Platelet-Rich Plasma-behandeling, wordt gebruikgemaakt van bloedplasma met een verhoogde concentratie bloedplaatjes. Het bloed van de patiënt wordt afgenomen en gecentrifugeerd, zodat het plasma met een hoge concentratie aan bloedplaatjes wordt gescheiden. Dit bloedplasma, dat rijk is aan groeifactoren en andere herstellende eigenschappen, wordt vervolgens geïnjecteerd in de hoofdhuid op de gebieden waar haarverlies optreedt.

 

De PRP-behandeling stimuleert de haargroei en versterkt de haarzakjes door middel van de groeifactoren in het bloedplasma. Deze factoren hebben het vermogen om slapende haarzakjes te activeren en de groeicyclus van het haar te verlengen. Dit resulteert in een toename van de dikte en dichtheid van het haar, waardoor haaruitval wordt verminderd.

 

Bij Istanbulhair Kliniek gaan we een stap verder door de PRP-behandeling te combineren met specifieke groeifactoren, zoals de Biotine B7-groeifactor. Door deze groeifactor toe te voegen, versterken we het effect van de behandeling en stimuleren we de haargroei nog beter. Dit draagt bij aan het verminderen van haaruitval en het bevorderen van gezond en weelderig haar. Naast de PRP-behandeling wordt vaak ook mesotherapie toegepast om haaruitval aan te pakken. Tijdens de mesotherapiebehandeling worden voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en aminozuren rechtstreeks in de hoofdhuid geïnjecteerd. Deze voedingsstoffen dragen bij aan de gezondheid van de haarzakjes en verbeteren de algehele conditie van het haar.

 

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van de PRP-behandeling tegen haaruitval kan variëren van persoon tot persoon. Hoewel veel mensen positieve resultaten ervaren, kunnen de specifieke resultaten afhankelijk zijn van individuele factoren. Het is altijd raadzaam om een gekwalificeerde professional te raadplegen, zoals bij Istanbulhair Kliniek, en alle beschikbare opties te bespreken voordat je besluit een specifieke behandeling te ondergaan.

Hoe werkt een PRP-behandeling tegen haaruitval?

De PRP-behandeling, afgeleid van het Engelse begrip “Platelet Rich Plasma”, is een methode die wordt gebruikt om haaruitval te bestrijden. Bij deze behandeling neemt de arts een kleine hoeveelheid bloed af voordat de behandeling begint. Dit bloed wordt in één of meerdere buisjes verzameld en vervolgens in een speciale centrifuge geplaatst. De centrifuge scheidt het bloedplasma met een hoog gehalte aan bloedplaatjes, oftewel PRP, van de andere bloedcellen. Het PRP-plasma bevat diverse groeifactoren die een positieve invloed kunnen hebben op de huid en haargroei. Dit plasma wordt vervolgens geïnjecteerd in de hoofdhuid.

Met behulp van een fijne naald wordt het PRP-plasma oppervlakkig in de hoofdhuid ingebracht. Aangezien uw eigen bloed al natuurlijke groeifactoren bevat, kan de PRP-behandeling in verschillende situaties worden toegepast, waaronder:

 • Tegen haaruitval.
 • Voorafgaand aan of na een haartransplantatie om de resultaten te verbeteren.
 • Voor een betere wondgenezing.
 • Huidverjonging (Vampire Facelift)
 

De PRP-behandeling maakt dus gebruik van uw eigen bloed. Tegenwoordig wordt deze behandeling steeds vaker uitgevoerd bij zowel mannen als vrouwen met dunner wordend haar.
Door het toedienen van PRP aan de hoofdhuid kunnen de haarzakjes en daardoor ook de haren soms sterker worden. Dit kan een positief effect hebben op de haargroei. Aangezien PRP wordt verkregen uit uw eigen bloed, wordt deze innovatieve behandeling tegen haaruitval beschouwd als een veilige en effectieve optie.

Onze werkwijze

Stap 1

Bloedafname

Start de procedure door 8ml bloed af te nemen van de patiënt.

Stap 2

Centrigugreren

Uw afgenomen bloed wordt nu gecentrifugeerd goedkoopste haartransplantatie van Nederland

Stap 3

Injecteren door onze artsen

Onze artsen zullen het PRP injecteren (witte cellen) door middel van ongeveer 20 prikjes rondom het hoofdgebied van de patiënt.

Stap 4

Duur van de behandeling

De gehele procedure duurt
ongeveer 45 minuten, waarin de injecties zorgvuldig worden toegediend.

Stap 5

Resultaat

Meestal worden significante resultaten zichtbaar na 3 tot 4 behandelingen.

Binnen een tijdsbestek van 4 maanden na de eerste behandeling begint het effect merkbaar te worden.

Het volledige resultaat wordt doorgaans waargenomen na 6 maanden, waarbij de verbeteringen in haar- en huidconditie optimaal zijn.

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Nadat bij u bloed is afgenomen en dit is gecentrifugeerd, wordt het PRP door middel van hele kleine injecties (micro-injecties) in de hoofdhuid gebracht op de plekken waar uw haar uitvalt of dunner wordt. In de meeste gevallen adviseren wij 4 opeenvolgende behandelingen met een tussenpauze van minimaal 2 weken.

U start met een kuur van minimaal 3 à 4 behandelingen, daarna beoordelen we het resultaat 4 maanden later.

Bij een positief resultaat wordt aanbevolen om de kuur van 2 behandelingen 1- of 2-jaarlijks te herhalen. De PRP-behandeling met mesotherapie is weinig belastend; u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse bezigheden.

FAQ over PRP

Is een PRP-behandeling pijnlijk?
 • Over het algemeen wordt een PRP-behandeling niet als pijnlijk ervaren. Hoewel er een prik nodig is om bloed af te nemen en het PRP in te brengen, vinden de meeste mensen dit niet erg pijnlijk. Bij IstanbulHair Kliniek streven we ernaar om uw comfort tijdens de behandeling te maximaliseren.
Hoeveel PRP-behandelingen zijn er nodig en hoe vaak moeten ze worden herhaald?
 • Het aantal aanbevolen PRP-behandelingen kan variëren per persoon en de ernst van de haaruitval. Bij IstanbulHair Kliniek adviseren we meestal om in het eerste jaar 4 behandelingen te ondergaan, met tussenpozen van enkele weken. Om de resultaten te behouden, kunnen vervolgbehandelingen nodig zijn. In het tweede jaar raden we vaak aan om de behandeling elke 6 maanden te herhalen.
Wat is een PRP-behandeling en hoe werkt het?
 • Een PRP-behandeling, ook bekend als ‘Platelet Rich Plasma’, maakt gebruik van uw eigen bloed om haaruitval te behandelen. Bij IstanbulHair Kliniek nemen we meestal een of twee buisjes bloed af. Het bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd om de plasma rijke bloedplaatjes te scheiden van andere bloedcellen. Het verkregen PRP wordt met dunne injectienaalden in uw hoofdhuid geïnjecteerd. De geïnjecteerde bloedplaatjes stimuleren de natuurlijke haargroei en bevorderen de gezondheid van het haar.
Wat kan ik verwachten na een PRP-behandeling?
 • Direct na de PRP-behandeling bij IstanbulHair Kliniek kunt u de kliniek verlaten. Het is normaal dat uw hoofdhuid op de injectieplaatsen licht gezwollen en gevoelig is. Deze gevoeligheid en eventuele zwellingen verdwijnen doorgaans binnen 48 tot 72 uur na de behandeling. De meeste mensen ervaren geen napijn na een PRP-behandeling.
Welke resultaten kan ik verwachten van een PRP-behandeling?
 • Een PRP-behandeling kan een positief effect hebben op de dikte en conditie van uw haar en hoofdhuid. Het stimuleert de natuurlijke haargroei en kan ontstekingen verminderen. Het is echter belangrijk op te merken dat een PRP-behandeling geen nieuwe haargroei kan creë


  ren op reeds verloren haarzakjes. Bij IstanbulHair Kliniek streven we ernaar om realistische verwachtingen te scheppen en u een duidelijk beeld te geven van wat u kunt bereiken met de behandeling.


  Voor een persoonlijk consult en om uw specifieke situatie te bespreken, kunt u contact opnemen met IstanbulHair Kliniek. Onze specialisten staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden door het proces van een PRP-behandeling.

Is een PRP-behandeling pijnlijk?
 • Bij IstanbulHair Kliniek wordt een PRP-behandeling meestal uitgevoerd met een plaatselijke verdoving, waardoor de behandeling over het algemeen niet als pijnlijk wordt ervaren. Na de behandeling kunt u wat gevoeligheid ervaren op het behandelde gebied, maar napijn is zeldzaam. De ervaring van pijn kan echter variëren van persoon tot persoon.

Wat zijn de voordelen van een PRP-behandeling bij IstanbulHair Kliniek?
 • Een PRP-behandeling bij IstanbulHair Kliniek biedt verschillende voordelen. Het is een veilige procedure omdat uw eigen bloed wordt gebruikt, waardoor het risico op infecties minimaal is. Het is een niet-chirurgische behandeling met positieve resultaten voor haaruitval. De hersteltijd is over het algemeen snel en de resultaten zijn natuurlijk.

Hoe lang duurt een PRP-behandeling bij IstanbulHair Kliniek?
 • Een PRP-behandeling bij IstanbulHair Kliniek duurt doorgaans niet langer dan 60 minuten. Na de behandeling kunt u direct de kliniek verlaten en, afhankelijk van uw comfort, uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Is een PRP-behandeling veilig en wat zijn de risico's?
 • Bij IstanbulHair Kliniek is een PRP-behandeling over het algemeen veilig. Omdat uw eigen bloed wordt gebruikt, is er geen risico op overdraagbare aandoeningen. Zoals bij elke medische procedure zijn er echter altijd risico’s en mogelijke bijwerkingen. Het opvolgen van de instructies van de kliniek en de specialist kan het risico minimaliseren. Er is een kleine kans op ontstekingen als wondjes worden opengekrabd, wat kan leiden tot moeizame wondgenezing.

Kan een PRP-behandeling gecombineerd worden met een haartransplantatie bij IstanbulHair Kliniek?
 • Ja, een PRP-behandeling kan vaak gecombineerd worden met een haartransplantatie bij IstanbulHair Kliniek. Door voorafgaand aan de haartransplantatie een PRP-behandeling te ondergaan, kan de bloedcirculatie verbeterd worden en kan de overleving van getransplanteerde haarzakjes mogelijk vergroot worden. Onze specialisten kunnen u uitgebreid informeren over de combinatie van deze behandelingen.

Hoe effectief is een PRP-behandeling bij IstanbulHair Kliniek?
 • Bij IstanbulHair Kliniek zijn de resultaten van een PRP-behandeling over het algemeen positief. Veel patiënten ervaren verbetering van hun haardikte, conditie en groei. De effectiviteit kan variëren, afhankelijk van individuele factoren en geschiktheid voor de behandeling. Onze specialisten streven ernaar om realistische verwachtingen te creëren en zullen uw situatie beoordelen om de mogelijke resultaten te bespreken.

Wat zijn de kosten van een PRP-behandeling bij IstanbulHair Kliniek?
 • De kosten van een PRP-behandeling kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren

   

  , waaronder de kliniek en de hoeveelheid PRP die wordt toegediend. Het is raadzaam om contact op te nemen met IstanbulHair Kliniek voor specifieke prijsinformatie en om uw behoeften te bespreken.

Hoelang blijft het effect van een PRP-behandeling zichtbaar bij IstanbulHair Kliniek?
 • Bij IstanbulHair Kliniek zijn de resultaten van een PRP-behandeling tijdelijk. Het zichtbare effect kan gemiddeld 12 tot 15 maanden aanhouden. Om de resultaten te behouden, worden herhaalbehandelingen geadviseerd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig bij IstanbulHair Kliniek?
 • Het aantal benodigde behandelingen bij IstanbulHair Kliniek kan variëren, afhankelijk van uw specifieke situatie en het gewenste resultaat. Tijdens een persoonlijk consult zullen onze specialisten uw situatie beoordelen en het aantal benodigde behandelingen met u bespreken.

Heeft een PRP-behandeling nadelen bij IstanbulHair Kliniek?
 • Bij IstanbulHair Kliniek is een PRP-behandeling over het algemeen veilig en worden er positieve resultaten behaald. Een kleine groep mensen kan enige zwelling, roodheid of blauwe verkleuring ervaren na de ingreep. Ook kunnen de resultaten anders uitvallen dan verwacht, vaak als gevolg van onrealistische verwachtingen.

Wat is de hersteltijd na een PRP-behandeling bij IstanbulHair Kliniek?
 • Bij IstanbulHair Kliniek is er meestal geen specifieke hersteltijd na een PRP-behandeling. U kunt uw dagelijkse activiteiten direct na de behandeling hervatten. Het is mogelijk om uw haar te stylen, te douchen en te wassen zoals gewoonlijk. In sommige gevallen kan er gedurende enkele dagen lichte roodheid optreden op het behandelde gebied. Het is echter belangrijk om het advies van de behandelend arts op te volgen. Over het algemeen raden wij aan om gedurende de eerste 24 uur na de behandeling voorzichtig te zijn en activiteiten te vermijden die het behandelde gebied kunnen belasten.

Wanneer is iemand ongeschikt voor een PRP-behandeling bij IstanbulHair Kliniek?
 • Bij IstanbulHair Kliniek wordt een PRP-behandeling niet toegepast in gevallen van bloed- en bloedplaatjesaandoeningen, chronische leverziekten, actieve infecties, cardiovasculaire of hemodynamische instabiliteit, en bij gebruik van antistollingsmedicatie. Indien u een van deze aandoeningen heeft of medicijnen gebruikt, kan een PRP-behandeling mogelijk niet geschikt zijn voor u. Het is raadzaam om uw medische geschiedenis te bespreken met de behandelend arts bij IstanbulHair Kliniek om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor een PRP-behandeling.

Zijn de resultaten van een PRP-behandeling blijvend bij IstanbulHair Kliniek?
 • Nee, de resultaten van een PRP-behandeling bij IstanbulHair Kliniek zijn niet permanent. Een PRP-behandeling is geen definitieve oplossing voor kaalheid en voorkomt ook niet dat er nieuwe kale plekken kunnen ontstaan. Het doel van een PRP-behandeling is om het haar in het behandelde gebied dikker te maken en haaruitval te verminderen. Regelmatige herhaalbehandelingen kunnen nodig zijn om de resultaten te behouden.

Bij welke vormen van haaruitval kan een PRP-behandeling toegepast worden bij IstanbulHair Kliniek?
 • Bij IstanbulHair Kliniek kan een PRP-behandeling effectief zijn bij de behandeling van erfelijke kaalheid bij zowel mannen als vrouwen, broos of beschadigd haar en Alopecia. Het is belangrijk om een consultatie te plannen bij IstanbulHair Kliniek om uw specifieke situatie te beoordelen en te bepalen of een PRP-behandeling geschikt is voor uw vorm van haaruitval.

Kan ik door een PRP-behandeling dikker haar krijgen bij IstanbulHair Kliniek?
 • Bij IstanbulHair Kliniek kan een PRP-behandeling helpen om dunner wordend haar dikker te maken en de haargroei te bevorderen. De sterk geconcentreerde groeifactoren in het plasma kunnen de haargroei stimuleren en de dikte van het haar verbeteren. Het is echter belangrijk op te merken dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van individuele factoren en dat een PRP-behandeling geen garantie biedt voor dikke haargroei. Een consultatie bij IstanbulHair Kliniek kan u helpen een realistisch beeld te krijgen van wat u kunt verwachten van een PRP-behandeling in uw specifieke situatie.