De PRP Behandeling

Wat is een PRP behandeling?

Een PRP behandeling of platelet rich plasma is voor veel mensen een relatief onbekende methode, Istanbulhair heeft de PRP behandeling met name gebruikt voor het stimuleren van de haargroei. Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval en dunner wordend haar. Hoewel de oorzaken tussen mannen en vrouwen kunnen verschillen, is het resultaat hetzelfde: een verminderd zelfvertrouwen. Hoe eerder u begint met een behandeling, hoe groter de kans op succes en het behouden van uw haar. PRP en mesotherapie kunnen hierbij een effectieve rol spelen.

Wat zijn de mogelijkheden met PRP?

PRP is met name geschikt voor huidverbetering van:
Je kunt een duidelijk effect zien op de kleur van de huid en de hyperpigmentatie.

Wat kun je verwachten van het resultaat?

Nadat bij u bloed is afgenomen en dit is gecentrifugeerd, wordt het PRP door middel van hele kleine injecties (micro-injecties) in de hoofdhuid gebracht op de plekken waar uw haar uitvalt of dunner wordt. In de meeste gevallen adviseren wij 4 opeenvolgende behandelingen met een tussenpauze van minimaal 2 weken.

U start met een kuur van 4 behandelingen. Twee maanden daarna beoordelen we het resultaat. Bij een positief resultaat wordt aanbevolen om de kuur van 4 behandelingen 1- of 2-jaarlijks te herhalen. De PRP-behandeling met mesotherapie is weinig belastend; u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse bezigheden.

Een bijkomend positief effect is dat PRP aantoonbaar gunstig is voor regeneratie van de huid en huidverjonging.

goedkoopste haartransplantatie van Nederland

Onze werkwijze

Stap 1:
Bloedafname

Wij halen een minimale bloedafname voor de voorbereiding van de PRP

Stap 2:
Centrifugeren

Uw afgenomen bloed wordt nu gecentrifugeerd
goedkoopste haartransplantatie van Nederland

Stap 3:
Injecteren

Door middel van hele kleine injecties (micro-injecties) wordt het in de hoofdhuid gebracht op de plekken waar uw haar uitvalt of dunner wordt

Stap 4:
Resultaat

De PRP-behandeling met mesotherapie is weinig belastend; u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse bezigheden.

Wat is het voordeel van een PRP Behandeling?

Groeifactoren in PRP?

+ verbeteren de bloedsomloop van de haarzakjes
+ stimuleren de groei van de haarfollikel
+ maken haarzakjes gezond en sterk
+ verminderen ontstekingen

Resultaat

Na gemiddeld 4 PRP behandelingen wordt het gewenste resultaat behaald, wij bieden de juiste pakket tarief aan.

Behandelingsduur

De behandelingen duren meestal tussen de 40 – 60 minuten.

Specialist in PRP

Istanbulhair is gespecialiseerd in behandelingen met PRP. Wij richten ons op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werken alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes.

FAQ over PRP

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval en dunner wordend haar. Hoewel de oorzaken tussen mannen en vrouwen kunnen verschillen, is het resultaat hetzelfde: een verminderd zelfvertrouwen. Hoe eerder u begint met een behandeling, hoe groter de kans op succes en het behouden van uw haar. PRP en mesotherapie kunnen hierbij een effectieve rol spelen.
Na een uitvoerig intakegesprek wordt een behandeldatum afgesproken. Bij aanvang van de behandeling wordt bloed bij u afgenomen, dat vervolgens gecentrifugeerd wordt. Voor de behandeling wordt enkel gebruik gemaakt van de plasma rijke bloedplaatjes die tijdens het centrifugeren van de andere bloedcellen gescheiden worden. Het PRP wordt in uw hoofdhuid of in een ander te behandelen gebieden geïnjecteerd. Hiervoor maakt de behandelend specialist gebruik van een ultrafijne naald.
PRP is de Engelstalige afkorting van ‘Platelet rich plasma’ dat vrij vertaald ‘plasma rijke bloedplaatjes’ betekent. Een PRP behandeling om haaruitval te behandelen is niet-chirurgisch en maakt gebruik van uw eigen bloed. Hiervoor worden meestal een of twee buisjes bloed bij u afgenomen. Het bloed wordt in een centrifuge geplaatst, waar de plasma rijke bloedplaatjes gescheiden worden van andere bloedcellen. Het plasma zal daarna met behulp van dunne injectienaalden in uw hoofdhuid worden geïnjecteerd. De geïnjecteerde bloedcellen stimuleren de natuurlijke haargroei.
Niet iedereen is geschikt om een PRP behandeling tegen haaruitval te ondergaan. Met name patiënten die te maken hebben met een actieve hoofdhuidinfectie of een virale infectie, waaronder gordelroos, komen doorgaans niet in aanmerking voor de gewenste behandeling. Datzelfde geldt ook voor diabetici, patiënten met stollingsstoornissen en gebruikers van bloedverdunners. Uw geschiktheid kan door een PRP specialist beoordeeld worden.