Haartransplantatie Risico's

Een haartransplantatie is een cosmetische ingreep met een lage kans op bijwerkingen, waarvan de meeste te voorkomen zijn. Als er toch nadelige effecten optreden, zijn ze eenvoudig te beheersen en snel te behandelen.

Afhankelijk van de dikte van het haar kan er na de operatie tijdelijke haarverdunning optreden in het donorgebied. Dunner haar vertoont meer zichtbaarheid, terwijl dikker haar minder wordt beïnvloed. Dit herstelt meestal na drie tot vier maanden.

Tien tot vijftien procent van het getransplanteerde haar kan uitvallen. Met medicijnen is occasionele postoperatieve pijn goed te verlichten. Tijdens de operatie wordt lokale verdoving gebruikt. In zeldzame gevallen kunnen patiënten symptomen ervaren, zoals duizeligheid.

Meestal verdwijnt tijdelijk verminderde gevoeligheid in het donorgebied binnen één tot vier maanden. Enkele dagen na de operatie kan de behandelde huid lichte irritatie vertonen. Zelden kunnen wondinfecties of ontstekingen optreden; indien nodig kunnen antibiotica worden gebruikt voor behandeling.

Tijdens het intakegesprek worden instructies voorafgaand aan de behandeling gegeven, en nadien wordt de nazorg besproken. Het opvolgen van deze aanbevelingen vermindert aanzienlijk de kans op problemen. De behandeling wordt pas gestart na een grondige beoordeling van jouw situatie, inclusief jouw gezondheid en medische geschiedenis.